Очаквайте скоро пълен асортимент на склад от разклонителни кутии, конзоли и ел.табла на един от немските иноватори в производството на влагозащитени разклонителни кутии и табла „ELS Spelsberg“.

         1904 Създаване на фирмата

Основана от Ernst Spelsberg и Whalter Kaiser през далечната 1904 година в „Кайзер & Ко” в “Шалксмюле“, Германия.

Фирмата е пионер в индустриалното производство на електроинсталационни материали.  Първоначално произвежда инсталационни тръби, като заедно с други компании в региона създават основата за бъдещата силна индустрия в Sauerland.

1930-39 Първата пластмасова разклонителна кутия    

Първият пластичен бакелит отваря изцяло нови възможности в света на електроинсталацията. Кайзер и Спелсберг закупуват бакелитна преса чрез която произвеждат първата разклонителна кутия от пластмаса.

1940-49 Първото индустриално изложение в Хановер

Фирмата се специализира в производството на влагозащитени кутии за открит монтаж и участва на първото индустриално изложение през 1947 година на експортния панаир в Хановер.

1950-59 Разделяне на пътищата и увеличаване на асортимента

През 1956 година Kaiser и Spelsberg се разделят, като фирмата се преименува на Gunter Spelsberg и продължава да разраства асортимента си в производството на индустриални инсталационни продукти.

1960-69 Кутии за индустриалния сектор

Стартира се произвдоство на предшественика на един от основите продукти на фирмата до ден днешен серия “Red  Range”

1970-79 Фирмата продължава да расте

През 1974 г. е построена новата произвоствена част с площ 3500 квадратни метра допълнителни складови и производстени площи

 

1980-89 Патенти

Продуктовата гама на Spelsberg непрекъснато се разширява и компанията кандидатсва за множество патенти за електроразпределителни кутии.

Фирмата разработва първите модулните кутии за фотоволтаици които в близко бъдеще отварят нов бизнес сектор за Spelsberg.

1990-99 Нова локация

Добавени са две нови производствени площи Jahnstrabe до новата индустраилна зола в Ramsloh. След съединението на Германия се откриват нови възможности в които Spelsberg да инвестира.

    

201012 Юбилей 100 години Spelsberg

В началото на новото хилядолетие Spelsberg представя своите нови кутии за връзки WKE, за да поддържа електрическа функционалност в случай на пожар. Технологията на корпуса е специален термореактив който осигурява допълнителна безопасност в защитени от пожар зони.

Допълнителен акцент е изграждането на център за тестване и сертифициране, акредитиран от VDE и UL. Spelsberg вече предлага много от своите доказани продукти в индустриално качество.

През 2004 г. фирмата празнува своята 100-годишнина. Спалсберг заема 100 години опит в качеството на електрическата инсталация и остава семейна компания с производство в Германия до този момент.

 

         201012 Spelsberg продължава да расте

В Schalksmühle е построена нова административна сграда. С покупката на съседните производствени площадки в Buttstätt, капацитетът се разширява и там.

След раздялата с Кайзер, Spelsberg е регистрирал 80 патента Германия, Европа и по света. Много от марките и пробите са се превърнали в доказани продукти в сектора. Имената като Abox, Red Series, малкият дистрибутор на АК и серията GTi са неделими с името Spelsberg.

В допълнение, специалните решения за фотоволтаика или бетонова инсталация се отличават със своите специални технологии. През 2015 г. компанията празнува своята 111-та година от съществуването си и довежда на пазара ново поколение малки дистрибутори от AK.

 

2018 Основни продуктови групи към днешна дата

            Всички групи продукти към днешна дата може да разгледате в раздел Spelsberg